Hva er egentlig skyen?

Hva ordet skyen eller på engelsk “ the cloud” innebærer er det ikke alle som vet. Det er fullt forståelig, og vi mener at det er vår jobb å kjenne detaljene. Likevel, så kan det være greit å vite hva skyen egentlig er for deg og hva den kan bety for din arbeidsplass. Og ikke minst, hvorfor det er et sted vi anbefaler deg å være.

Skyen er et annet ord for internett, men ikke et hvilket som helst sted på internett. Det er snakk om enten en privat eller offentlig nettsky hvor du har dine filer og tjenester. En offentlig nettsky kan ha mange navn og de vanligste er Microsoft Azure, Google Cloud eller kanskje Apple Cloud som du har vært borti på mobilen? Vi tilbyr Microsoft Azure som offentlig nettsky. Mens en privat nettsky kan befinne seg på en egen personlig server for din bedrift i et av våre datasentre.

Visste du at privat og offentlig nettsky kan kombineres? Vi tilbyr både hybride-og multicloud-løsninger for deg hvis du har behov for det. Les mer om det her.

Så er jo spørsmålet: Har du bruk for skyen? Er du allerede der? Burde du være der sånn egentlig? Vi mener det! Fordelene ved skyen er mange og vi vil gjerne fortelle deg de topp tre viktigste grunnene til det.

Skyen gir deg tilgjengelighet

Alt du trenger hvis arbeidsplassen din ligger i skyen er en internettlinje. Da snakker vi en tilgjengelig arbeidsplass på et nytt nivå. Det finnes forskjellige måter å bruke skyen på. Noen velger å ha alt av lagring i skyen, mens andre tar også hele desktopen opp i skyen. Da med Office-pakken, desktop og det hele slik at man kan jobbe på nett via skyen hele veien. Tilgjengeligheten er derfor tilpasset deg og dine, og arbeidsplassen er derfor kun en Wifi eller 4G-strek unna.

Er du nysgjerrig på Office 365? Les mer om det her.

Skyen skaper fleksibilitet

Fleksibiliteten skyen skaper er enorm for mange. Med tilgjengelighet via nett gjør det at du kan jobbe fra hvor som helst, når som helst og fra hvilket som helst device du vil. Hjemme, på kontoret, hytta, toget eller på jobb-pcen, nettbrettet eller mobilen – you name it! Tid og sted forsvinner, og du kan koble deg på der det trengs. Det gir arbeidsplassen større rom til å jobbe, og skaper muligheter der man før kanskje var bundet til både sted og utstyr.

Skyen sikrer verdiene dine

Informasjon er en av din bedrifts viktigste verdier. Med skyen skapes det mer automatikk i sikkerhetsprosesser som sikrer dine verdier. Skyen er en automatisk sikrere plass å lagre alt du gjør på jobben. Det er takket være nettskyen du velger å lagre alt i. Om det er privat nettsky hos oss eller om det er offentlig nettsky hos Microsoft Azure. Derfor – et steg opp i skyen gjør deg tryggere og sikrer verdiene dine.

Dette og mange andre gode grunner gjør at vi anbefaler en reise opp i skyen med oss! Vi tilpasser og tilrettelegger for deg, og vi kan også ta vurderinger før en slik prosess settes i gang.

Les mer om skyen her, og ta kontakt med oss i dag!