En digitaliseringsprosess

Å digitalisere betyr å ta i bruk teknologi som forbedrer, fornyer og forenkler prosesser. Det er flere fantastiske aspekter ved digitalisering og ny teknologi. Verktøy som skyen, Teams, digital avstemming på den årlige generalforsamlingen eller 365 arbeidsplass er bare noen eksempler som kan endre måten du og dine kollegaer jobber på.

En prosess for deg og din bedrift kan gjerne inneholde ting som reisen til skyen som igjen kan tilføre digital desktop og en nettleser-basert arbeidsplass. Dette vil bidra til at du er både sikrere på arbeidsplassen din, trygg mot digitale angrep og har beskyttet verdiene dine i bedriften. På samme tid har du en arbeidsplass som kun er en Wifi-strek unna, som du kan benytte deg av over alt og som kan sikre tilgjengelighet, effektivitet  og fleksibilitet mer enn noen gang før.

Vi i Braathe Gruppen har fungert som los gjennom mange digitaliseringsprosesser, og vi er takknemlig for tilliten fra kundene og samarbeidspartnerne våre. Dette er også noe vi kan bistå deg med den neste tiden. Men hvorfor skal du gjennomføre en slik prosess? Hvorfor skal du vurdere sikkerheten, tryggheten og effektiviteten i din bedrift? Det tror vi en norsk kommune kan være et eksempel på etter det de nettopp opplevde, og som de enda ikke er kommet tilbake fra.

Vurderer du å reise til skyen som veldig mange andre? Bli kjent med skyreisen sammen med oss. 

Når det verste skjer

For en kommune sør-øst i Norge kunne det ikke blitt verre da de natt til 9. februar i år opplevde dataangrep. Det fikk vanvittige konsekvenser. Blant annet levde de første uken eter angrepet nesten helt uten e-post. Alle PC-ene måtte formateres og rebootes før de ble tatt i bruk. I tillegg er faren stor for at sensitiv data er kommet på avveie. Hva er prislappen på angrepet? Det er snakk om minst 10 millioner kroner.

Ordføreren i kommunen innrømmet i februar at sikkerheten ikke var god nok, men så virker jo kanskje ikke Østre-Toten kommune som et klart mål for dataangrep heller? Vi forstår godt at kommunen ikke tenkte at et løft var så veldig nødvendig. Dessverre, så er det målene for angrep blitt både flere og mer vilkårlige. Hackere kan kjøpes, og det kjøpes slike tjenester mye mer enn før. PST nevner selv at Covid-19 har gjort at enda flere ser muligheten til å snike seg inn under teppet til bedrifter, kommuner og mye mer mens hjemmekontor og wifi-avhengighet er et faktum.

Den nye verktøykassen er klar, men hvordan gjør du dine ansatte klar for å bruke den? Les våre tips til brukeradopsjon.

Hvordan setter du i gang?

Vi vil ikke skremme deg til digitalisering, men vi håper flere og flere oppdager at deres systemer trenger høyere grad av sikkerhet før noen andre gjør det. Å stå med skjegget i postkassen er ikke noe hyggelig når verdifull informasjon er kommet på avveie, eller dyrt utstyr ikke er brukbart på flere uker.

Så hvordan setter du i gang?

  1. Ta en gjennomgang av systemene dine per i dag. Er de 2021 verdig? Ikke? Eller er du kanskje usikker på svaret? 
  2. Kontakt oss enten i skjemaet under eller på e-post og be om en sikkerhetsvurdering. Dette gjøres av erfarent og profesjonelt personell fra Braathe Gruppen. De gjør daglige vurderinger av bedrifter i hele Norge. De vil si hvor ståa er, og ikke minst hvilke tiltak du bør gjøre for å komme deg til det nivået din bedrift bør være på. 
  3. Gjennomfør tiltak enten alene eller sammen med oss. Vi er en totalleverandør av tjenester, og kan bistå deg på alt innen digitalisering. 

Vi ønsker deg lykke til i din digitaliseringsprosess i fremtiden!