Hva blir rullet ut fremover?

Vi vil rulle ut nummermatching gradvis for våre kunder, i perioden fra nå og fremover. Vi håper du er godt kjent med appen Authenticator allerede? Nummermatching vil dukke opp i appen du allerede bruker og vil bli et nytt steg i din innlogging. Det vil ikke kreve så mye mer av deg, men det vil være enda sikrere enn før. Det kan vi like!

La oss forklare den “nye” innloggingsprosess med nummer matching:

  1. Du skriver inn brukernavnet/epostadressen din.
  2. Du skriver inn passordet.
  3. Et varsel popper opp i Authenticator-appen med «Forsøker du å logge på?» og mulighet for å skrive inn et nummer.
  4. Et tosifret nummer dukker opp på skjermen din (der du ønsker å logge på), som deretter skal skrives inn i appen din. Vipps, så er du logget på!

På bildet under ser du til venstre hvordan skjermen ser ut, og til høyre hvordan appen din vil se ut underveis i innloggingen.

Hvorfor innfører vi dette nå?

Microsoft er en av organisasjonene med best oversikt over risikobildet vi finner i verden i dag. De vet også at 2023 er året hvor digitale angrep er den største trusselen til bedrifter – det gjelder også norske bedrifter.

Når 88% av digitale angrep er en konsekvens av menneskelige feil, så vet vi at passordsikkerhet er et enkelt sted å starte for å hindre angrep. Siden mange ikke har passordvaner innabords enda, så er det positivt at aktørene selv innfører tiltak som Microsoft gjør nå. Sikkerheten må bli en enda større del av arbeidshverdagen din.

Har du tjenesten Digital Arbeidsplass hos oss? Inkludert i tjenesten har vi nå et sikkerhetsopplæringsprogram tilgjengelig. Det kan du lese mer om her.

Bli en sikkerhetsambassadør

Som ansatt i en bedrift, som leder eller direktør er du ansvarlig for et fagfelt og dine arbeidsoppgaver. Det som sakte, men sikkert også blir en del av jobben din er å holde jobben din sikker. Før i tiden var det kritisk at ansatte låste dørene og skrudde på alarmene. Det er fortsatt viktig, men hva skjer når dørene som ikke låses er digitale?

Digitale dører, eller sikkerhetshull som vi kaller det, skaper risiko og kan bli kroken på døra for utsatte virksomheter. Konsekvensene av et vellykket digitalt angrep kan være store. Det skal vi ikke gå inn på i denne artikkelen, men ta gjerne en titt her hvor vi tar for oss både økonomiske, psykososiale og rent praktiske konsekvenser.

Derfor vil vi oppfordre deg til å være en sikkerhetsambassadør på jobben. Da vil du være en svært viktig del av forsvarsverket til bedriften din i møte med digitale angrep.

Hvor starter du?

Du vil ikke bli en sikkerhetsambassadør over natten, men du kan allerede nå innføre sikrere vaner. Her er tre ting vi anbefaler deg (og kollegaene dine) å ta en titt på:

  1. Passordhygiene og vaner
  2. Bli kjent med phishing-angrep og andre shady metoder som brukes.
  3. Vår ekspert tipser deg: Slik sikrer du deg mot digitale angrep

Bonustips! Ta i bruk CYBR-plattformen slik at du kan øve hver dag!