Vi presiserer at når vi skriver Copilot i denne artikkelen, så mener vi den betalte versjonen. Den heter Copilot for Microsoft 365. 

Hva er fordelene med Copilot?

Vi begynner med det beste først: Fordelene ved å bruke Copilot. Å bruke Copilot for Microsoft 365 (betalt versjon) har en stor ting den gjør med vår arbeidshverdag. Den sparer oss for tid. Vi har spart tid på å skrive referater, lage oppsummeringer, håndtere mail, produsere presentasjoner, dokumenter og mye, mye mer. Hvis du jobber et sted hvor dere ofte må bruke appene til Microsoft eller hvor det hyppig må skrives og produseres tekst, presentasjoner eller tall, så er Copilot for Microsoft 365 gull verdt for dere.

Så hva mener vi med at du sparer tid? Jo, vi mener alle de minuttene du bruker på pusling i løpet av en arbeidsdag. Disse oppgavene du ofte må gjøre mellom møter fremfor å puste litt eller gi rom for kreativ tid – de kan Copilot få. Og Copilot jobber hardt, effektivt og godt. Vi er imponert over hvor enkelt den kan produsere. Så mens du gir rom for de krevende og tenkende oppgavene, så kan Copilot skrive de andre tingene dine som gjøres, men som blir små tidstyver i en travel arbeidsdag.

La oss ta et eksempel på hvordan du kan spare tid: Hvis du skriver flere referater i uken – si 5 stykker, og hvert referat tar rundt 20-25 minutter å produsere (i tillegg til deltakelsen i møtet), så er du raskt oppe i 1,5 time spart bare der. For i det møtet starter kan du bare be Copilot gjøre det for deg, Om vi legger på alt det andre Copilot kan gjøre, så har du plutselig mye mer tid til å tenke strategisk, komme opp med nye idéer eller få hodet litt over vann mens det berømte hamsterhjulet ruller videre.

Andre fordeler vi fikk erfare er:

  • Den innhenter god informasjon når du ber den om det, og bidrar til å skape mer tyngde i innholdet du lager. Spesielt er dette nyttig hvis du ikke har tid til å underbygge egne argumenter selv i f.eks. en presentasjon.
  • Copilot gjør ting lettere. Den tar deg ut av startgropa. Det kommer vi tilbake til senere i artikkelen.
  • Verktøyet er ikke bare godt, det er også lettvint å bruke.
  • Siden sikkerheten er på plass føler man seg friere i hva du kan bruke Copilot til.
  • Å bruke tid på å lære seg promter (vi kan også kalle det «bestillinger» til AI-verktøyet) er virkelig verdt det. Jo bedre stikkord du gir Copilot, jo høyere kvalitet er det på innholdet som kommer i retur. Derfor anbefaler vi å øve på å skrive gode prompter.
  • Copilot bruker alle verktøy du har i Microsoft, og kan derfor komme med idéer du ikke har visst om selv.
  • Når den ikke får lov til eller kan gjøre det du ber den om selv er den rask med å gi deg gode og enkle forklaringer på hvordan du gjør. Så her slipper du unna både ett og to Google-søk.
Copilot holder et høyt nivå, og jeg har brukt den til både mailing, referater, powerpointer og mye annet. På mange måter hjelper Copilot deg med å komme i gang. Noe mange kan oppleve som litt tungt.
Vetle Seeberg Nygaard
Systemkonsulent, Braathe AS

Glem frustrasjonsfasen

Copilot er den perfekte sparringspartner har vi erfart, og støtt og stadig har den tatt oss videre fremfor at vi har stått fast på en setning, et avsnitt eller hvilken tone vi skal bruke. Hovedfordelen er fortsatt at du sparer tid, men du kan også spare hodet for mye krefter ved å komme deg raskt videre når du står midt oppe i frustrasjonsfasen.

Copilot gjør ting lettere. Den produserer også fra bunnen for deg slik at du kan bruke tiden din på å redigere og forbedre, fremfor å bruke tid på å sette opp en presentasjon eller et dokument helt fra bunn. Vi erfarer at det ofte er enklere å redigere tekst eller innhold som allerede finnes enn å begynne helt på bunn. Copilot har laget mye som vi kan jobbe med tilbake. Det kan faktisk gjøre det enda enklere å komme i gang enn før. Vi vil derfor kalle Copilot en reell sparringspartner i arbeidet!

Hvilke fallgruver bør du passe deg for?

Det er ganske få fallgruver du bør passe deg for med den betalte versjonen av Copilot. Den er sikker å bruke, så du trenger ikke bekymre deg for om topp hemmelig informasjon kommer på avveie hvis du ber Copilot om hjelp. Internett er også tilgjengelig 24/7, så du får oppdatert og fersk informasjon inn hver gang du ber om det. Hvis dere i tillegg har sørget for at alle tilganger for brukerne deres er i orden, så er dere godt rustet. Tilgangsstyring er den viktigste delen av det, og vi anbefaler å ha det på plass lenge før dere aktiverer Copilot.

Den eneste fallgruven våre systemkonsulenter gikk på var dette: de forventet litt for mye. AI er kommet for å bli, men AI er også fortsatt under utvikling. Så selv om ikke alle funksjonene våre systemkonsulenter ønsker seg er på plass enda, så er det ikke usannsynlig at de er på vei. AI er  tross alt enda et «ungt» verktøy. Vi venter derfor i spenning på fortsettelsen.

Kvaliteten er høy på det Copilot leverer. Hvis du vet hva du vil bruke Copilot til, så er Copilot definitivt verdt pengene.
Kevin Stolen
Systemkonsulent, Braathe AS

Er du nysgjerrig på Copilot?

Vi har laget mye forskjellig innhold slik at du kan bli enda bedre kjent med Copilot, og vurdere om det er noe for deg og din virksomhet. I denne artikkelen beskriver vi våre erfaringer, men det finnes mye mer å dykke ned i hvis du er nysgjerrig.

Her kommer noen anbefalinger: