Hvorfor må du ha en plan for IT-hverdagen?

Vi ser er at flere og flere bedrifter opplever vekst. Det er fantastisk og noe vi heier på. Dessverre kommer veksten ofte med noen kjipe voksesmerter som ikke tas tak i tidlig nok. Derfor skal vi gå igjennom hva du må ha en plan på.

Startet du opp for 5-6 år siden, satte opp noen epostkontoer og begynte å lagre flere steder? For en solo-gründer går det greit. Hvis dere er over 10 personer, så er det ikke godt nok lenger. Hvorfor? Fordi flere mennesker betyr mer data å håndtere, mer utstyr som trenger internett, større risiko for at informasjon kommer på avveie – og ikke minst: et mer attraktivt mål for digitale angrep.

Å ta en sjekk med seg selv er derfor gull verdt. Har vi kontroll på hvor dataene våre lagres? Er alle nøye på hvilket nettverk de kobler seg til? Hvis nei, da anbefaler vi å lese videre.

Dette MÅ bedriften ha

Her er det vi mener en standard, norsk bedrift må ha en plan for:

 • Sikker lagring av data og rutiner for lagring
 • Gode samhandlingsverktøy som snakker sømløst sammen
 • Utstyr som bygger oppunder samhandlingsverktøyene
 • Internett som er stabilt, trygt og enkelt

For bedriften som startet opp med en person, men som nå er 30 personer – da duger ikke lagringstjenester som ikke sørger for god nok sikkerhet eller hvor dere ikke har kontroll på hva som ligger hvor. Derfor anbefaler vi å ta i et tak nå!

Hva mener vi med hvert punkt?

 • Sikker lagring av data og rutiner for lagring

Sikker lagring er veldig viktig og skyen er din bestevenn, men det må være riktig sky. Enkeltstående tjenester som egentlig er laget for privatpersoner er ikke godt nok for en bedrift. Dere bør bruke profesjonelle aktører som har kapasitet til å sikre at passord ikke kommer på avveie. Vi anbefaler vår tjeneste, 365 Arbeidsplass.  Da får du dobbelt opp med sikkerhet. Microsoft jobber for at du skal være sikker – og det samme gjør vi. Fordi sikkerhet er så viktig, er det også viktig med sikkerhet på enhetene. PC-drift er inkludert i vår tjeneste. Hvis dere får dere gode rutiner for lagring av data på toppen, er vi langt på vei.

 • Gode samhandlingsverktøy som snakker sammen

Et verktøy bør kunne snakke sammen. Å dele, samarbeide og redigere med flere i samme dokument er et minimum når du jobber på en arbeidsplass med mer enn 1 person. Teams, Sharepoint, Onedrive og Outlook kan sørge for det.

 • Utstyr som bygger oppunder samhandlingsverktøyene

Bruker dere PC-er som ble kjøpt opp i starten da kostnadene skulle holdes lave? Det kan føre til treigere arbeidsdager.

 • Internett som er stabilt, trygt og enkelt

Internett kan de fleste få tak i, men mange vet ikke hvordan bruke innstillinger som bidrar til en sikrere hverdag. Ei heller hvor mye sikkert nett betyr!

Grunnpakka vi anbefaler for dere under 50 ansatte:

 1. Reisen til skyen.
 2. 365 Arbeidsplass.
 3. Device as a Service.
 4. Network as a Service.

Bonus: Les igjennom sikkerhetsartiklene våre, så vil du få enda flere tips til hva dere som ansatte bør gjøre og hvordan tjenestene kan bidra til høyere grad av sikkerhet internt.

Alle disse tjenestene er laget for deg som sikter mot vekst i både bunnlinjen og i antall ansatte. Tjenestene har også forutsigbare månedspriser som gjør at du ikke får noen kjipe overraskelser.

Om du er 5, 10 eller 50 ansatte er det svært viktig å ta en sjekk med seg selv på IT-fronten. Både for bedriftens ve og vel, men også for ansatte. Mange kan se seg blinde på hvilken standard utstyret skal ha eller hvem av dere som skal ha den ufrivillige IT-hatten. Hvis du vil ha litt mer informasjon eller vil snakke med en av folka våre om veien videre, så er det bare å ta kontakt med oss her.