Våre fem spådommer for 2022

 

1. Spådom: Digital sikkerhet og sikkerhetstiltak vil bli svært aktuelt fremover.

Vi fikk rett. Ikke bare ser vi et betydelig skifte hos våre kunder. Vi ser også at folk på gata lærer seg litt og litt mer om digital sikkerhet. Det vil bare bli enda viktigere fremover.

2023 vil bli et år hvor alle må kunne noe om temaet. Kanskje også som privatpersoner, men i hvert fall som ansatte ressurser i virksomheten. Vi håper arbeidsgivere tar sikkerheten et steg videre. Fra å være en pdf som folk må signere til aktive læringsarenaer der folk kan testes i reelle farer.

Sammen med vår sikkerhetspartner, CYBR, tilbyr vi en slik læringsarena, og tilbakemeldingene er svært gode. Alle, fra folka på gulvet til ledelsen, blir utfordret på et tilpasset nivå og læres opp alt etter hvilken risikogruppe de typisk tilhører. Denne typen trening og opplæring tror vi er fremtiden. Derfor er vi ekstra stolte av å ha innført dette i 2022. Les mer om læringsarenaen her. 

 

2. Spådom: Flere vil bekymre seg for hacking og digitale angrep. Både på privaten, på arbeidsplassen og nasjonalt.

Vi fikk rett. Nasjonal Sikkerhetsmyndighet forteller at å ikke vite hvordan håndtere et digitalt angrep kan være spikeren i kista for mange virksomheter. For privatpersoner kan sparepengene ryke til. Så hvis du er redd for å miste tilgang på kritiske og personlige data – prepare for the worst! Det eneste riktige er å være proaktiv i arbeidet med å sikre dine data og din digitale tilstedeværelse både i privatlivet og i jobbsammenheng.

Litt usikker på hvor du skal starte? Vi har samlet tips du kan ta i bruk allerede nå. Klikk deg inn her.

 

3. Spådom: Multicloud-konseptet vil bestå og tas enda mer i bruk.

Vi fikk rett. Eller, vent litt… Hva er multicloud igjen? Nå hiver vi rundt sånne IT-ord, og det kan jo være litt risikabelt. La oss forklare.

Multicloud er ikke mange skyer på himmelen selv om bestemor kanskje tror. Cloud, eller skyen i IT-sammenheng, handler om hvor dine data lever og lagres. Dataene lagres på servere lokalisert ulike steder. Poenget med multicloud er at du, uansett hva som skjer, skal ha tilgang til dine data. Så, hvis en server ryker i Trondheim eller en annen blir hacket i Oslo, så skal du fortsatt kunne jobbe med dataene du trenger. Gir det mening?

Vi tilbyr blant annet lagring på våre egne servere i våre serverparker i Norge. Du kan dele server, men aldri data, med andre kunder av oss. Eller du kan få din dedikerte server satt opp. Da lagrer du dataene i en privat sky. Hvis du vil ha offentlig sky kan du lagre i Microsoft Azure. Da kan dataene ligge på ulike datasentre i Norge eller i utlandet. Hvis du kombinerer privat og offentlig – da får du et multicloud-oppsett. Dette vil det trolig bare bli mer og mer av. Den nye, hybride arbeidshverdagen som vi ble tvunget over i gjennom covid-19, og dagens digitale trusselbildet bidrar til økt behov for denne typen tjenester. Hvis du vil bli bedre kjent med skyen, så er du velkommen inn på tjenestesiden vår.

 

4. Spådom: 5G-nettet vil for alvor tas i bruk i Norge og åpne flere dører på tvers av kommune- og fylkesgrenser.

Nja eller nei, vi fikk ikke helt rett. 5G-nettet lar vente på seg. 5G har ikke flyttet hverken fjord eller fjell helt enda. Flere steder i Norge har ikke fått sjansen til å benytte seg av lynraskt mobilnett. Det er både skuffende og kjedelig for virksomheter dette hadde vært gunstig for. Vi satser på at 5G-nettet tar oss med storm i 2023.

Det vi vet er at både bedrifter og privatpersoner forventer mer enn noen gang av trådløse nett og av mobilnettet sitt. Hastighet er spesielt viktig. Sikkerhet er ofte sekundært. Vi tilbyr begge deler i vår Network as a Service-tjeneste, visste du det? 5G, hastighet og sikkerhet i samme boksen. Ta en titt her. 

 

5. Spådom: Hybridkontoret er et faktum.

Vi fikk rett. Leser du denne artikkelen fra et annet sted enn kontoret? Hvis ikke, kan du kanskje lese den på nytt neste gang du jobber fra hytta, toget, flyet eller hjemmefra? Vi er mer åpne enn noen gang for å jobbe fra andre steder enn kontoret. Det gjør at enda flere kan tilpasse hverdagen sin i større grad. Vi tror mange ser på dette som en god løsning, og andre kan være litt irritert. Vi samlet faktisk sammen topp 5 irritasjoner på hjemmekontoret i år. Er du enig i dem? Se her.

 

Dette ble siste artikkel i 2022. Vi takker for at du leser bloggen vår. Vi ser frem til enda mer IT-nyheter i 2023, men før det vil vi ønske deg et godt nytt år!🥳 Sees på nyåret!