Disse bør ha IT-leverandør 

Vi skal ikke tvinge våre tjenester på noen, men vi kan komme med noen generelle anbefalinger. Det er en rekke faktorer som påvirker hvorvidt du bør ha IT-leverandør eller ei. 

Så la oss ta for oss noen scenarioer som kan påvirke det: 

  • Bedriften din har vokst raskt og har nå passert 10 ansatte.
  • Bedriften din tilhører en bransje med strenge regler for f.eks. informasjonsdeling, personvern eller produkter og ingredienser. 
  • Ansatte blir sittende med IT-problemer, wifi som ikke vil spille på lag, og filer på avveie fremfor jobben deres. 
  • Du opplever at du ikke får brukt tid på det du er god på fordi du blir sittende med løsninger som jobber mer mot deg enn for deg.
  • Det er vanskelig å ta avgjørelser og få oversikt over hva dere trenger eller har behov for av teknologiske duppedingser fremover.
  • Daglig opplever norske bedrifter angrep via mail, SMS eller andre kanaler. Dette er svært ubehagelig, og angrep fra ukjent hold kan være svært farlig. Angrepene er som oftest tilfeldige og derfor kan du være neste på listen.

Hvis du kjenner deg igjen i noen av punktene over, så bør du skaffe deg en IT-leverandør. 

Hva er prisen for en IT-leverandør?

Tidligere har vi fortalt hva en bedrift under 50 ansatte bør ha i den teknologiske utstyrsparken sin. Det kan du lese om i dette blogginnlegget. Nå skal vi se nærmere på faktiske kostnader for disse tjenestene og dette utstyret. Eksemplene bruker våre egne priser der det er relevant, og alle priser i de følgende avsnittene er oppgitt uten moms og etableringskostnad.

Spoiler alert: Å ha en IT-leverandør koster fra 11 825 kr per ansatt, per år hvis vi tar utgangspunkt i våre minstepriser. Det kan du gange opp med antall ansatte hos deg, så får du en anelse om hva deres månedlige kostnader vil bli.

365 Arbeidsplass

Pris: Fra 575 kr/mnd x 12 mnd = Fra 6900 kr per ansatt, per år.

365 Arbeidsplass gir deg en komplett skybasert IT-løsning, inkludert Microsoft 365 som vi alle kjenner godt til. En moderne arbeidsplass bruker mest sannsynlig samhandlingsverktøy som Teams, Word, Excel og Powerpoint, og enkel fildeling med blant annet OneDrive for Business. Med 365 Arbeidsplass opplever vi at produktiviteten øker, nivået går opp på samhandlingen og sikkerhetsnivået er på topp.

Det er mange fordeler med å bruke 365 Arbeidsplass utenom de vi nevner. Vi har skrevet et innlegg som går mer i dybden på hvorfor du skal bruke Microsoft på denne måten. Les det her.

Device as a Service (PC-utstyr til leie)

Pris: Fra 390 kr/mnd x 12 = Fra 4680 kr per ansatt, per år.
Prisen tar utgangspunkt i en standard jobb-PC som heter ThinkPad L14 fra Lenovo.

Med «Device as a Service» fra oss leveres PC-ene du trenger som en tjeneste med fast månedspris per bruker, uten bindingstid. Vår klare anbefaling er at du skal eie det som stiger i verdi og leie det som ikke gjør det. Takket være denne tjenesten kan du også være sikker på at du enkelt får hjelp hvis PC-en ikke vil samarbeide, hvis noe er galt eller hvis PC-en har behov for oppgraderinger. Prisen gir forutsigbare kostnader, og forhåpentligvis fleksibilitet med når du trenger å skalere opp eller ned. 

Hvorfor skal du leie datautstyr fremfor å eie? Vi vet at det ofte er motsatt av hva vi tenker her til lands. Derfor har vi forklart hvorfor vi mener og ser at det lønner seg å leie fremfor å eie i denne artikkelen. 

Network as a Service

Pris: Wifi fra 320 kr/mnd + Brannmur fra 700 kr/mnd x 12 = 12 240 kr per år.
*Prisen tar utgangspunkt i de minste pakkene våre opptil 50 enheter. Det betyr ca 245 kr per enhet. 

Med Network as a Service får du nettverksboksene ferdig konfigurert. Det betyr at de er lagt opp på den måten du trenger og med de sikkerhetsbehovene du har. Du trenger bare å plugge i strøm. Både kablet og trådløst nettverk er skreddersydd til din bedrift. Vi sørger for at det alltid er oppdatert. Så slipper du å leke IT-sjef når du heller vil bruke tiden din på å være helt sjef i eget fagfelt. 

Visste du at nettverksboksen kan hjelpe deg mot hackerne? Kryptering, aksesspunkter, tilganger og brannmuren din er nemlig med på å bestemme det. Når vi sier at nettverksboksene dine er ferdig konfigurert, så er det det vi har jobbet med. Les mer om hvordan nettverksboksen kan bidra!

Reisen til skyen

Pris: Avhenger av størrelse på bedrift og kompleksitet. 

Reisen til skyen er det ingen fast pris på – og det forstår vi kan være litt vanskelig når du skal beregne IT-kostnadene dine. Det positive er at hvis du først har gjennomført reisen til skyen er at den tyngste (og ofte dyreste) jobben er gjennomført. Etter det må du vedlikeholde og sørge for at dere opprettholder de rutinene som blir satt tidlig i prosessen. Resten passer vi på!

Skyen høres veldig behagelig ut, men det er vanskelig å vite akkurat hva det betyr. Derfor har vi tatt for oss både ordene, uttrykkene og grunnene til hvorfor vi anbefaler å bruke skyen aktivt i arbeidshverdagen på bloggen.

Det lønner seg å ha en IT-leverandør

Å kjøpe tjenester sparer deg for unødig bruk av tid på research på hva du trenger. Du unngår feilkjøp, feil på programvare og utstyr. Å ta stilling til bærekraftige valg slipper du også, fordi vi gjør det for deg. Bare ta en titt på våre bærekraftstiltak

I tillegg til å spare tid for deg, så har du rådgivere tilgjengelig uansett hva behov som skulle oppstå. Og det aller, aller beste?

Hele supportgjengen vår sitter klar til å hjelpe deg. Da kan du plutselig slå på tråden til sånne herlige mennesker som Peter på support hos oss. Han jobber der og snakker med våre brukere hver eneste dag, her kan du bli bedre kjent med han!