Dagens bekymringer blir flere og flere

Som mange virksomheter har også vi strømregningen, renter og nye utgifter i tankene. Mange gruer seg til det neste halvåret og lurer på hvordan de skal løse flere kostnader i budsjettet som plutselig har økt eller vil øke.

På samme tid er mange klar over det digitale trusselbildet vi står ovenfor. Folk med onde hensikter, som sitter bak en skjerm med litt internett, er blitt en av våre verste fiender. Da er det desto viktigere at vi legger til rette for en sunn og bærekraftig vekst. Med på det laget bør du ha en digitalisert organisasjon. La oss forklare hvorfor. 

Vinn-vinn med digitalisering

Vi vet at fornyelse og digitalisering kan utgjøre den store forskjellen for en virksomhet i Norge. La oss forklare hvorfor: Digitalisering handler om å ta i bruk nye og teknologiske løsninger som effektiviserer prosesser og kan endre den digitale arbeidshverdagen. For bedrifter i SMB-segmentet er dette krevende. Ikke alle har egne IT-folk, eller kapasiteten til å gjennomføre digitaliseringsprosesser. Det forstår vi. Derfor anbefaler vi å 1) sette av tid til en slik prosess og 2) ikke gå inn i den prosessen alene. 

Hvorfor skal du digitalisere organisasjonen din?

1. Du står bedre rustet i møte med uforutsigbare hendelser. 

Da mener vi hendelser som: Cyberangrep, tap av data eller en ny pandemi som legger plutselige og nye krav på hvordan vi alle får utført våre oppgaver. Det er fordi en formell prosess hjelper deg med å kartlegge behovene dine og risikoen bedriften din står ovenfor. Sammen med eksperter kan dere sette  opp en tiltaksliste for å fjerne og minimere risiko der det er mulig. 

2. Dine ansatte er automatisk tryggere på nettet.

Ved å rydde opp i verktøy som er kjøpt inn fordi dere måtte fikse noe eller bare trengte et sted å lagre ting, så kan dere kutte og legge til med flere tanker i hodet. Visste du f.eks. at å kjøpe inn visse løsninger gjør det automatisk tryggere for dine ansatte å ferdes i sin digitale arbeidshverdag? Da mener vi med tjenester som 365 Arbeidsplass, Desktop i Skyen, Managed Service og Network as a Service på laget. 

3. Med større forventninger innen bærekraft vil dine innkjøp påvirke deres bærekraftsarbeid. 

Bærekraftsarbeid skal skje i alle ledd, også hos leverandørene dine. Derfor er det viktig å ta i bruk IT-leverandører som tar bærekraft på alvor og bidrar til at du blir mer bærekraftig. Gjør dagens leverandør det? 

Vi gjør så mye som mulig for å nå bærekraftsmålene våre, og det kan du lese mer om på siden vår: Bærekraftig IT. 

4. Du kan spare strøm, og dermed penger. 

Ved å legge lagring av data og backupen din til vårt frikjølingssystem er du med på å dempe fotavtrykket ditt samtidig som du slipper en høyere strømregning. 

Vi har nemlig bygget et frikjølingssytem basert på jordkjøling, og har 15 km kjølesløyfer under bakken ved hovedkontoret vårt på Rygge. Det er altså mer miljøeffektiv kjøling av servere som lagrer vanvittige mengder data. 

5. Digitalisering fjerner behovet for alle kontorplassene. 

Driver dere også med free seating? Ingen som pusser opp kontorene sine i dag vil ha en skrivepult til hvert eneste menneske. Det vil det bare bli støv av. Å ha et bevisst forhold til hvordan folka dine bruker sine digitale verktøy er gull verdt for fysiske innkjøp også. Hvor mye plass trenger dere egentlig? Og må dere ha x antall skrivebord? Det er ikke sikkert. En formell digitaliseringsprosess vil føre til diskusjoner også i denne delen av organisasjonen. Behovet skal dekkes, men kanskje en slik diskusjon kan overraske deg?

6. En fremtidsrettet infrastruktur vil gjøre deg mer konkurransedyktig.

Færre og færre bruker fysiske arkivsystemer. Det er vi veldig glade for. Ikke er det sikkert og ikke er det enkelt å manøvrere seg i. Med skylagring og en digital infrastruktur som alle er opplært i kan dere bli en velsmurt maskin med stålkontroll på alle filer, alle ansatte, alle tilganger og alle potensielle hull. En infrastruktur som faktisk matcher det dere jobber med internt. Bruk private skyer, offentlige skyer eller begge deler. På den måten kan du sikre dataene dine på flere måter, ansatte får tilgang fra hvor som helst og arbeidsflyten skaper prosesser som også kunder vil være med på.

7. Du fjerner din største fiende: IT-inkompetanse.

Er IT-inkompetanse din ukjente fiende? Vi vet veldig godt hvem hen er. Vi ønsker ikke at alle skal være IT-eksperter, men vi vil at alle ansatte skal kunne manøvrere seg i sine digitale verktøy uten å gå på skumle blemmer. Å ha en grunnmur av IT-kunnskap er virksomhetskritisk. I små til mellomstore bedrifter ser vi et stort gap i kompetansen. Det fører til nedprioritering av sikkerhetsnivået, dårlige rutiner for lagring av data, og manglende opplæring i nye verktøy. Dette kan du gjøre noe med, gjør dine ansatte trygge i sin hverdag.

Ikke overbevist enda? Da anbefaler vi en titt på disse artiklene:

Lykke til! Vi er her hvis du trenger flere svar eller mer informasjon.